Tijdens een intake gesprek bespreken we de conditie van uw huid en uw wensen.
Op basis van deze analyse, maken we een plan van aanpak om de huid optimaal te verbeteren.

 

Bij elk bezoek bekijken we welke behandeling op dat moment wenselijk is voor uw huid
Alle behandelingen kunnen worden uitgebreid met zuurstoftherapie en/of microdermabrasie.

U kunt een goede huiddiagnose verwachten, een persoonlijk advies en een huidverzorgingsprogramma op maat.

Voor ieder huidtype wordt gezocht naar een oplossing en aangepast aan uw wensen en budget.

HUID PROBLEMEN
skincare

 

Veel huidaandoeningen beginnen in de diepere huidlagen en worden pas in de loop van de tijd zichtbaar aan het huidoppervlak. Huidproblemen hebben vaak een inwendige oorzaak, het lichaam is uit balans. Externe factoren kunnen ook van invloed zijn op vervelende irritaties en allergieën. Op de huid zitten miljarden bacteriën. De goede bacteriën zijn onmisbaar voor een gezonde huid. De slechte bacteriën kunnen huidontstekingen, zoals acné, eczeem, rosacea, psoriasis, dermatitis en andere huidirritaties veroorzaken of verergeren. Dit kan zich uiten in puistjes, roodheid, schilfertjes, barstjes, en gesprongen adertjes. Niemand is er blij mee! Het is ontsierend, en het kan zelfs sociaal belastend zijn.

Huid uit balans?  

Veel mensen worden geboren met een gevoelige huid. Doorgaans zijn factoren zoals stress, erfelijkheid, voeding, hormonale veranderingen, verkeerde verzorging de boosdoener. Het in aanraking komen met irriterende stoffen en zelfs luchtvervuiling kan een oorzaak zijn. Bovendien reageert een steeds groter wordende groep mensen op synthetische stoffen in cosmeticaproducten. De huidstofwisseling wordt verstoord door minerale vetten, ze werken afsluitend op de huid, gevolg een uit balans zijnde vochtarme huid. Hierdoor werkt de natuurlijke barrièrefunctie niet meer zoals het hoort. Als gevolg hiervan reageert ze steeds sterker op externe prikkels. We achterhalen wat de oorzaak kan zijn van uw huidprobleem, maken een persoonlijk behandelplan, waarmee we samen naar een gezonde stralende huid toewerken.
ACNÉ

Resultaat-!QMS-Intravital

Ongeveer 85 van de mensen krijgt op enig moment in zijn leven te maken met acné. 20 Van de volwassenen heeft er last van.

Acné Vulgaris ( jeugdpuistjes) is een chronische ontsteking van de talgklierfollikel, uit zich in de huid door comedonen, puistjes en grote ontstekingen. Deze inflammatoire bacteriële aandoening komt meestal voor in het gezicht, nek, schouders, rug en borst. Natuurlijke ingrediënten en huid eigen stoffen voeden de huid in plaats van de huid uitputten, zoals mijn medicinale crèmes dat doen.

Eventuele oorzaken van acné

 • suikers, geraffineerde koolhydraten en granen vanwege de ontstekingsgevoeligheid
 • tekort aan vers, zuiver drinkwater per dag
 • teveel stressvolle situaties
 • chronisch tekort aan slaap
 • Gebruik zo min mogelijk antibiotica
 • te weinig lichaamsbeweging
 • onvoldoende vitamine D

De basis is goed en diep reinigen, waarbij we de vaak verdikte opperhuid verdunnen met een dieptepeeling, onzuiverheden zoals mee-eters verwijderen en ontstekingen behandelen. Dit alles om de talgklieren weer vrije doorgang te geven. Het ontstaan van littekens als gevolg van acné kan voorkomen worden en ontstoken pijnlijke plekken kunnen worden behandeld. Ook kan microdermabrasie helpen om de huid weer mooi en gladder te krijgen. Dit moet vooral in het begin met grote regelmaat gebeuren. Binnen 3/4 maanden is het mogelijk om de acné voor 70 tot 90 {a7b45d71e6a1d5d2f5e3d8b0ddab06dcf801d3e35ceb777012d20006922d7ef0} te verminderen.

ROSACEA
 • Resultaat-na-6-maanden-!QMS-Intravital

  Rosacea is een veelvoorkomende huidaandoening in het gezicht die meestal rond het dertigste levensjaar ontstaat. Het komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen.

  De belangrijkste verschijnselen van rosacea zijn:

  • Aanhoudende roodheid
  • Verwijde bloedvaatjes (couperose)
  • Puistjes & bultjes
  • verdikking van de huid  (meestal van de neus)
  • vochtophopingen (oedeem)

  Gevoels symptomen zijn een branderig of prikkend gevoel, jeuk, een droge huid. Ongeveer de helft van de mensen met rosacea heeft last van droge ogen en/of een oogontsteking. De oorzaak van rosacea is nog onbekend. Wel is duidelijk dat bepaalde bacteriën op de huid, zoals staphylococcus aureus de meerderheid van de huidontstekingen veroorzaken of verergeren. Rosacea verloopt bij iedereen anders. Het begint meestal met verwijde bloedvaatjes (couperose) en aanhoudende roodheid. Ook kunnen er puistjes en bultjes ontstaan. Daardoor lijkt rosacea soms op acne. Hoewel de oorzaak van deze aandoening niet goed te behandelen is, kunnen er zeer goede resultaten bereikt worden met kalmerende Repair behandelingen , specifieke producten o.a. !QMS Repair3 Complex .

   

  Let op de volgende rosacea-triggers;

   

  • warmte en kou
  • stress en emoties
  • zonlicht
  • warme dranken
  • gekruid eten
  • alcohol
ECZEEM
 • Eczeem is een verzamelnaam voor een groot aantal verschillende ontstoken huidaandoeningen. De huid is rood, heeft soms bultjes of blaasjes, schilfert, kan jeuken, zwellingen hebben en warm aanvoelen. De huid is hierdoor vaak extreem droog. De meeste maar niet alle eczemen jeuken. Het gelijkertijd voorkomen van meerdere symptomen past bij eczeem. Eczeem kan op elke leeftijd optreden. Bij jeuk gaan we krabben, hierdoor ontstaan wondjes die geïnfecteerd kunnen raken. Er zijn verschillende soorten eczeem:

  Constitutioneel eczeem is de meest voorkomende, erfelijke vorm van eczeem die vaak samen gaat met astma en hooikoorts. Het eczeem kan kort aanwezig zijn, maar ook chronisch worden.

  Contact eczeem  kan worden veroorzaakt door irritatie of door contact met bepaalde stoffen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan nikkeleczeem door het dragen van sieraden op de huid.

  Irritatie eczeem, ontstaat door invloed van stoffen van buitenaf die de huid kunnen beschadigen. Bijvoorbeeld water en zeep, afwasmiddel, sappen van groente, fruit en vlees. Het is vaak een aandoening aan de handen. Dit komt veel voor bij ‘natte’ beroepen; kapsters, slager,  kok, schoonmaak personeel, verpleegkundige, kweker en bloemist.

  Craquelé-eczeem ontstaat door uitdroging ofwel tekortschieten van het vochtvasthoudend vermogen van de hoornlaag. Het komt vaak voor bij jongeren op romp en benen, de oorzaak is vaak overmatig, lang en heet douchen met zeep. Dit dagelijks doucheritueel tast de zuurtegraad en herstelvermogen van de huid aan.

  Seborroisch eczeem vertoont veelal rood-gelige schilferende plekken op de huid, die mogelijk mede wordt veroorzaakt door een gist of een schimmel. Veel voorkomende gebieden zijn, de behaarde hoofdhuid, de huid rondom de wenkbrauwen, neus- en wangplooien.

  Door middel van behandeling met !QMS Repair 3 Complex en Intravital Plus  kunnen we de klachten enorm verminderen en nieuwe klachten helpen voorkomen. Behandeling met de Algenmodellage zorgt voor een herstel van het vochtgehalte van de huid,  Zuurstof levert een bijdrage aan verder herstel van de huidbeschermingslaag.

  De behandeling:

  • Vermindert jeuk en roodheid
  • Kalmeert de ‘overspannen’ huid
  • Voorkomt ontstekingen
  • Draagt bij aan een gezonde bacteriële balans van uw huid.
  • Herstelt huidbeschadiging
LITTEKENS
Een litteken kan heel mooi genezen, alleen weten we dat nooit van tevoren. Geen huid reageert hetzelfde. Een snede gezet door een medicus geneest veel mooier dan een snee veroorzaakt door een ongeval, waarbij de huid eromheen ook beschadigt raakt. Een litteken kan zich later verdikken, kan gaan trekken en/of rood worden.

Bij een wond wil het lichaam zichzelf beschermen om te kunnen overleven. Daarom repareert de huid zich heel snel. Er worden nieuwe bloedvaatjes en collageen aangemaakt. De collageen vezels moeten zich weer opnieuw gaan rangschikken. Als dit niet goed gaat kan je lelijke, pijnlijke, verdikte littekens krijgen.

Een litteken heeft binnen het eerste jaar met onze behandeling de meeste kans op een mooie genezing. Hierbij is het toepassen van de combinatie van zuurstof, gesplitst collageen en Ultra Shall de meest efficiënte behandeling. Dit geeft een zeer snelle en mooie wondgenezing.

Zelfs bij wat oudere littekens, brandwonden en na bestraling zijn de resultaten opzienbarend. Door deze pijnloze en aangename behandelingen in de salon en verzorging thuis met gesplitst collageen geneest het litteken optimaal.
PIGMENTVLEKKEN

Wanneer je huid ouder wordt neemt het aantal melanocyten met ongeveer 1 per jaar af en dus ook de hoeveelheid Melanine. Door de verdeling van gegroepeerde melanocyten ontstaan er plaatselijk gegroepeerde witte of donkere vlekken. Deze pigmentvlekken/ouderdomsvlekken/ levervlekken zijn niet gevaarlijk zolang ze niet veranderen van grootte, kleur, of gaan jeuken of spontaan open gaan.

Door de zon is ongewenst pigment een steeds vaker voorkomend huidprobleem. Hyperpigmentatie is een huidaandoening waarbij te veel pigment in de huid wordt aangemaakt. Melanocyten zijn huidcellen die in de huid het belangrijke pigment melanine aanmaken, dit gebeurt o.a. door invloed van UV straling. Melanine zorgt voor de kleuring ( pigmentatie = bruining) van de huid.
Door overmatige en onbeschermde blootstelling aan de zon kan UV schade (dat zich uit in o.a. pigmentvlekken) al voor het 18e levensjaar worden opgelopen.

Pigment behandelen

Om dit probleem succesvol te behandelen gebruiken we tijdens de behandeling producten met pigmentonderdrukkende ingrediënten die allemaal van invloed zijn op een bepaalde stap in het pigmentontwikkelingsproces. Het is belangrijk dat het overtollig pigment wordt afgevoerd. Met microdermabrasie komen de ingrediënten efficiënter in de huid voor een nog beter resultaat en worden de pigmentvlekken in de bovenste laag van de opperhuid direct behandeld. Belangrijk is thuis Skin Tone Light Serum te gebruiken, de huid volledig te beschermen met Sun Protection SPF 50 met UV A en UV B filter en regelmatig de behandeling te herhalen voor een optimaal resultaat.

Let op het volgende om Pigmentvorming te voorkomen;

 • Zorg voor een zo gering mogelijke blootstelling aan zon of zonnebank
 • Draag een hoed en zonnebril als je in de zon zit
 • Gebruik sunblock (een zonnebeschermingscreme met een zeer hoge factor) op gezicht en handen
 • Gebruik een zonnecreme met een hoge beschermingsfactor
 • Drink veel water
 • Eet zo gezond mogelijk