Litteken behandeling

Een litteken kan heel mooi genezen, alleen weten we dat nooit van tevoren. Geen huid reageert hetzelfde. Een snede gezet door een medicus geneest veel mooier dan een snee veroorzaakt door een ongeval, waarbij de huid eromheen ook beschadigt raakt. Een litteken kan zich later verdikken, kan gaan trekken en/of rood worden.

Bij een wond wil het lichaam zichzelf beschermen om te kunnen overleven. Daarom repareert de huid zich heel snel. Er worden nieuwe bloedvaatjes en collageen aangemaakt. De collageen vezels moeten zich weer opnieuw gaan rangschikken. Als dit niet goed gaat kan je lelijke, pijnlijke, verdikte littekens krijgen.

Een litteken heeft binnen het eerste jaar met onze behandeling de meeste kans op een mooie genezing. Hierbij is het toepassen van de combinatie van zuurstof, gesplitst collageen en Ultra Shall de meest efficiënte behandeling. Dit geeft een zeer snelle en mooie wondgenezing.

Zelfs bij wat oudere littekens, brandwonden en na bestraling zijn de resultaten opzienbarend. Door deze pijnloze en aangename behandelingen in de salon en verzorging thuis met gesplitst collageen geneest het litteken optimaal.